September 2011

Museumbattle 5 t/m 9 september 2011

Van 5 t/m 9 september vond de eerste editie van de Museum Battle plaats. Verdeeld over 11 teams streden 51 studenten om het beste concept te bedenken voor hun opdrachtgever. Elk team kreeg een casus van een van de volgende musea: Museon Den Haag, Centraal Museum Utrecht, Museumwerf Vreeswijk, Havenmuseum Rotterdam, Beeld en Geluid Hilversum en Twentse Welle Enschede.

Op vrijdag bepaalde elke opdrachtgever welk team door mocht naar de finale. De finalisten streden vervolgens voor een deskundige jury, bestaande uit Frank Aldershoff (serious gaming specialist), Sander Veenhof (kunstenaar), Martine van Lier (adviseur cultureel erfgoed) en juryvoorzitter Harry van Vliet (lector crossmedia business)  om de felbegeerde bokaal.

Uiteindelijk werden Stefan Achterberg, Nina Hagg, Masha van Hamersveld, Cees van Maanen en Lianne Janssen van de studie Communication and Media Design aan de Hogeschool Utrecht tot het winnende team uitgeroepen. Zij hebben in opdracht van het Museon een crossmediaal concept bedacht om de Poolse en de Nederlandse bevolking in Den Haag nader tot elkaar te brengen.